trainers


Andre Wentink

Andre Wentink

Looptrainer bij atletiekvereniging Attila – Jeugd looptrainer – Verschillende soorten hardloop cursussen en clinics gegeven – Barefoot style trainer – Personal coach.

Al op jonge leeftijd was ik al ‘verslaafd’ aan het sporten. Diverse takken van sport (o.a. voetbal, volleybal, tennis, basketbal, badminton) succesvol beoefend en daarnaast vanaf m’n 17de al trainer/coach van de jongere jeugd. Op 25-jarige leeftijd werd de opmars als sporter ruw verstoord door een gebroken nek. Daarna gelukkig nog wel zelf kunnen sporten, maar kwam de focus meer te liggen op het trainen/coachen van anderen. Ook beroepsmatig veel met sporten bezig geweest als sportinstructeur/entertainer bij Center Parcs en later ook in het buitenland.

Pas op latere leeftijd ben ik in aanraking gekomen met de atletiek. Mijn zoon deed via school mee met een ‘scholen atletiek dag’, en was daarna helemaal weg van de sport. Na een paar jaartjes alle onderdelen te hebben gedaan, wilde hij alleen nog maar hardlopen. De hardloop trainingen werden op dat moment gegeven door twee meisjes van 16 jaar. Ze deden erg hun best, maar het lukte niet echt en ze wilden ermee stoppen. Diverse ouders vroegen mij toen of het niks voor mij zou zijn om die trainingen te gaan verzorgen. Dat leek me wel leuk, maar wat wist ik van hardlopen? Direct een (super dik) boek aangeschaft waar volgens mij het hardlopen goed in werd uitgelegd. Daarnaast zaten er bij het boek nog een aantal dvd’s met oefen materiaal, zodat ik zeker wel even vooruit kon. Ik vond het gelijk superleuk en ben naar het bestuur van de vereniging gegaan om aan te geven dat ik de trainingen wel wilde gaan verzorgen. Zo gezegd en gedaan! In 2012 ook nog de cursus LT3 (LoopTrainer) gevolgd van de Atletiekunie. Ondertussen al vele trainingen, cursussen en clinics gegeven aan heel veel tevreden mensen en dat wil ik ook graag blijven doen bij ‘Hardlopen in Tilburg’!