afvallen & hardlopen


De combinatie afvallen en hardlopen hoor je vaak. En dat is ook niet zo raar, want om goed te kunnen afvallen, is beweging nodig. Hiervan is hardlopen dus de meest gebruikte variant. Van alle Europeanen die hardlopen, doet 54% dit om af te vallen.. Wij Nederlanders staan hierbij bovenaan als het gaat om de hoeveelheid kg die we gemiddeld willen afvallen.. ruim 9kg!

Afvallen & HardlopenHardlopen is dus een hele goede manier om af te vallen. Het probleem is echter dat veel mensen dit op een verkeerde manier aanpakken. Hierdoor verbetert wél de conditie, maar valt het resultaat voor wat betreft het afvallen vaak erg tegen.Mensen raken dan al snel gedemotiveerd en geven het hardlopen op..

Vetverbranding.
Als je wilt afvallen moet je meer calorieën verbranden dan je inneemt. Het doel is dus om zoveel mogelijk aan vetverbranding te doen tijdens het hardlopen. Hierbij is niet alleen de hartslag van groot belang, maar ook de intensiteit van de ‘workout’. Met name de afwisseling van verschillende manieren van hardlopen zorgt ervoor dat je meer vet gaat verbranden. Het doel is om zoveel mogelijk kilo’s kwijt te raken, dus is het (natuurlijk) ook heel belangrijk dat je oplet wat er aan calorieën ingenomen worden. Ook hierin krijg je begeleiding!

Discipline en regelmaat.
Voor de beste resultaten is het belangrijk om de discipline op te brengen hier mee bezig te zijn. Door met regelmaat bezig te zijn met het hardlopen en afvallen, is de kans op succes het allergrootst.

Gewoon leuk!
Buiten de discipline, de zware trainingen en het gevecht met de calorieën, is het gewoon ook heel erg leuk om heerlijk aan de slag te gaan in de mooie omgeving van de Oude Warande!

De cursus ‘Afvallen & Hardlopen’:
Voorlopig geen cursus